sexta-feira, 29 de março de 2013

Eat Love - Friday's guilty pleasure #2

Como manda a tradição pascal, para além dos ovos de chocolate, amêndoas e afins, o habitual folar da Páscoa não pode faltar numa mesa recheada de guloseimas. 
Para acabarmos a semana em beleza num segundo "Friday's guilty pleasure", nada como um folar de chaves para nos salgar a boca!

As the Easter traditions begin, chocolate eggs, sweet almonds and so on, the usual Easter meat bread cannot fail to miss in our tables! To end up another week, nothing like a Folar de Chaves (tipical meat bread from the North Portugal) to salt our palats! 





























Esta receita é ligeiramente mais saudável que a original!

Ingredientes

* 2 chávenas de farinha integral

* 2 chávenas de farinha branca

* sal qb

* 1 colher de sobremesa de fermento

* 4 ovos médios

* 1 chávena de café de azeite

* Azeitonas qb

Carnes ( quantidade que quiserem)

* fiambre
* bacon
* frango
* linguiça

Misturar em primeiro lugar os ingredientes secos, adicionar os ovos, o azeite e mexer bem até ficar homogéneo. Forrar a forma com papel vegetal (isto evita que se tenha de untar e facilita ao desenformar) e colocar metade da massa. Colocar as carnes e azeitonas e adicionar o resto da massa. Levar ao forno pré-aquecido a 180º durante 35/40 minutos. Deixar arrefecer antes de desenformar.


This recipe is a little bit more healthy than the traditional one!

Ingredients

* 2 cups of whole weat flour

* 2 cups of all purpose flour

* Salt ( a pinch)

* 1 small spoon of baking powder

* 4 medium eggs

* 1 expresso cup of olive oil

* Olives (as much as you wish)

Meat (as much as you wish)

* ham
* bacon
* chicken
* pork sausage

Mix all the dry ingredients. Add the eggs and the olive oil and miz it untill you get a smooth creamy texture. Cover the pan with baking paper (it avoids having to grease the pan)  and add half the dough. Add the meat and olives and put the rest of the dough on top. Pre-heat the hoven (180º) and bake it for 35/40min approximately.


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