quarta-feira, 5 de junho de 2013

Eat Love - Beet&Camembert salad!

Parace-me seguro dizer, agora que consegui por os dedinhos fora dos sapatos, ligar o ar condicionado do carro e passar a dormir de lençol, é Verão! 
Ainda não chegámos ao dia 21 mas a época das saladas cá em casa já começou - há bem mais tempo do que possam imaginar - mas a partilha desenfreada começa hoje, aqui!
Começamos então por uma saladinha leve e fresca com ingredientes amigos e fáceis de encontrar!

It seems safe to me, now that I finally had the courage to put my tows out of my shoes, turn the air conditioning of my car and sleep with only one blanket, it's Summer!
We're not on the 21st yet but the salad season already begun - longer ago than you might think - but the crazy salad sharing begins here, today!
We can start with a very light  salad, with fresh, friendly and  easy ingredients!




Ingredientes para 2

* 2 mãos cheias de rúcula

* 1 beterraba

* 1/2 Queijo Camembert fatiado

* tomate seco qb

* Azeite qb

* flor de sal qb

* Redução de vinagre balsâmico

* 1/2 lima

* gengibre ralado fresco qb


Colocar a rúcula num prato fundo e regar com azeite, flor de sal e um pouco de gengibre ralado (atenção, coloquem pouco gengibre para não retirar o sabor a tudo). Adicionar o tomate seco, as fatias de beterraba e dispor as fatias de queijo por cima da beterraba. Regar com redução de vinagre balsâmico, pimenta preta fresca e espremer 1/4 de lima em cada dose de salada.

Deliciem-se!


Ingredients for 2 (in two separate bowls)

* 2 hands full of arugula

* 1 beet

* 1/2 Camembert

* sundried tomato (as much as you wish)

* olive oil (2 tbs)

* Balsamic reduction

* 1/2 lime juice

* a little bit of shredded fresh ginger

Put the arugula on a bowl and add the olive oil, the salt and a little bit of shredded ginger (note: put just a bit of ginger unless you want to erase all the rest of the flavours). Add the sundried tomato, sliced beet and put the cheese on top of the beet. Add the balsamic reduction, the fresh grounded black pepper and 1/4 of lime juice.

Enjoy!

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