Via Pinterest |
O consumo significativo de noodles instantâneas parece aumentar a probabilidade de vir a sofrer de síndrome cardiometabólico, especialmente em mulheres.
Foi esta a descoberta recentemente publicada no The Journal of Nutrition, na qual os investigadores alertam que a maior parte das pessoas podem estar a consumir este tipo de alimento sem terem consciência dos seus riscos para a saúde.
Apesar do consumo de noodles instantâneas em Portugal não ser tão marcado como noutros países do mundo, a tendência para a selecção de alimentos pré-preparados e com pouco valor nutricional é uma realidade no nosso país. A alternativa? Optar por alimentos não processados, saudáveis e ricos em nutrientes! O seu corpo agradece! :)
English version
Can instant noodles lead to heart disease, diabetes and stroke?
Significant consumption of instant noodles appears to increase a person’s risk for cardiometabolic syndrome, specially in women. These are the results from a recent study published in The Journal of Nutrition, in which the investigators state that most people might be consuming instant noodles without knowing its possible health risks.
Even though instant noodles aren’t as popular in Portugal as in other world countries, the tendency to choose pre-packed food, with very low nutritional value is a reality in our country. What’s the best alternative? Choose non-processed foods, healthy and filled with nutrients! Your body will thank you! :)
Source: Baylor Scott & White Health. (2014, August 12). Can instant noodles lead to heart disease, diabetes and stroke?. ScienceDaily. Retrieved August 27, 2014 from www.sciencedaily.com/releases/2014/08/140812121642.htm
Sem comentários:
Enviar um comentário